previous_project next_project 

Office Swiss Re Next

Open since the fall of 2017, the headquarters of Swiss Re in Zurich, planned by Diener & Diener Architects, replaces a 1960's building in need of refurbishment. With its undulating glass facade, the new building not only reflects its surroundings, but sets a landmark at its lakeside location. It's transparency permits the exterior to be experienced during working hours, offers deep insight into evening events, while symbolizing a communicative working culture characterized by openness and flexibility.

Based on this principle, 800 work spaces for 1100 staff members are spread throughout the spacious premises – interspersed with meeting and communication zones which enable teamwork and knowledge transfer.

In total, 48 »basel« floor lamps from mawa, with their functional elegance, hand-blown glass and chrome base, support the lounge character of this area without appearing too cozy.

This project not only the embodies a new working model, but is a milestone and centerpiece in the development of the »Swiss Re Campus in Mythenquai«, which, in the future, will unite more than 3000 Swiss staff members under one roof.

Scope of work

  • 48 × floor lamp »basel«  ba1-c-LED, chrome finish with custom connection and TV suitable ECG

Builder

  • Swiss Re Investments AG, Zurich

Architecture

  • Diener & Diener Architects, Basel

General Contractor

  • Diener & Diener Architekten / Proplaning

Light planning

  • Licht Kunst Licht AG, Bonn / Berlin

Facade drapery

  • © Willem de Rooij, 2015

Curtains for Think Tanks

  • © Mai‐Thu Perret & Marc Camille Chaimowicz, 2014

Photography

  • Johannes Roloff
Diese Seite druckenDiese Seite per E-Mail sendenDiese Seite im Browser speichernDiese Seite auf Facebook teilenDiese Seite auf Twitter veröffentlichenDiese Seite auf Mister Wong speichernDiese Seite auf Google speichern
© 2019 mawa design | WEEE-Reg.-Nr: DE 945 963 57