previous_project next_project 

Rathaus Plaza, Berlin

The Rathaus plaza is one of the most important public spaces in the Berlin district of Wedding. Since its renovation in 2018, it impresses with its new spatial quality and offers designated areas for individual uses, each with its own distinctive characteristics. Including a "reading garden", which invites you to linger on spacious benches. Oversized reading lamps constructed of concrete, complete the scenery and transform it into a cozy outdoor living room at night.
 
Three custom-made modules of our fbl series, built into the lighting shaft, illuminate the colored interior of the lampshade and enlivens the appearance of the colored light. For exactly positioned openings at the concrete casting, mawa produced the necessary moulded inserts, including placeholders for the cable runs. After completion, the light modules were mounted on site. The redesign was awarded the German Landscape Architecture Prize 2019.

Scope of work

  • 21 × special version fbl, 17 W, 3000 K, CRI 95, 880 lm, IP65, powder coated silver matt

Client

  • Senatsverwaltung für Stadtentwicklung und Umwelt, Berlin

Open spaces, LPH 2–8

  • ANNABAU Architektur und Landschaft GmbH
  • Sofia Petersson, Moritz Schloten

Lighting design

  • Studio Dinnebier
  • Jan Dinnebier

Photography

  • Hanns Joosten
  • mawa
Diese Seite druckenDiese Seite per E-Mail sendenDiese Seite im Browser speichernDiese Seite auf Facebook teilenDiese Seite auf Twitter veröffentlichenDiese Seite auf Mister Wong speichernDiese Seite auf Google speichern
© 2019 mawa design | WEEE-Reg.-Nr: DE 945 963 57